فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:22 Issue: 11, Nov 2024

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:22 Issue: 11, Nov 2024

  • تاریخ انتشار: 1403/10/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 845-856
    مقدمه

    استئوپنی نارس (OP) با کاهش محتوای مواد معدنی استخوان مشخص می شود و کمبود ویتامین D ممکن است با تاثیر بر متابولیسم استخوان، OP را تشدید کند.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین سطوح ویتامین D مادر و نشانگرهای بیوشیمیایی مرتبط با OP انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی-تحلیلی که از خرداد 1401 تا شهریور 1402 در بیمارستان شهید صدوقی یزد انجام شد، 49 زن باردار و نوزاد نارس آنها مورد بررسی قرار گرفتند. بر اساس سطح سرمی آلکالین فسفاتاز (ALP) و فسفر نوزادان در بدو تولد و 4 هفته پس از تولد، آنها به دو گروه استئوپنیک و غیراستئوپنیک تقسیم شدند. سپس سطح ویتامین D و کلسیم مادر و نوزاد بین این گروه ها مقایسه شد.

    نتایج

    میانگین سطح ویتامین D مادران ng/ml 09/15 ± 9/24 بود که 36% آنها کمبود داشتند. 11 نوزاد در هفته چهارم بر اساس سطوح فسفر و ALP استئوپنیک بودند. افراد مبتلا به استئوپنی به طور قابل توجهی سطوح ویتامین D و کلسیم کمتری نسبت به نوزادان غیراستئوپنیک داشتند (032/0 = p) و (043/0 = p)، اگرچه میانگین ویتامین D مادر عامل خطر قابل توجهی برای OP نبود (313/0 = p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که سطح ویتامین D مادر ارتباط معنی داری با بروز استئوپنی در نوزادان ندارد، زیرا میانگین غلظت ویتامین D مادر به عنوان یک عامل خطر برای این وضعیت شناسایی نشده است. بنابراین، توصیه می شود که تحقیقات آینده باید عوامل جایگزینی را که ممکن است در ایجاد استئوپنی در نوزادان نارس نقش داشته باشند، بررسی کنند.

    کلیدواژگان: ویتامین D، استئوپنی، نارس، آلکالین فسفاتاز
  • صفحات 857-870
    مقدمه

    اندومتریوما، یکی از تظاهرات شایع اندومتریوز و اغلب نشان دهنده شدت بیماری است. لقاح آزمایشگاهی و انتقال جنین (ET) از استراتژی های کلیدی درمان ناباروری مرتبط با اندومتریوز هستند. با این حال، نوع بهینه ET (منجمد یا تازه) و تاثیر آن بر میزان موفقیت بارداری همچنان مورد بحث است و مطالعات محدودی در این زمینه وجود دارد.

    هدف

    این مطالعه کوهورت تاریخی با هدف مقایسه پیامدهای باروری و نوزادی بین انتقال جنین تازه (ET) و انتقال جنین منجمد (FET)، با تمرکز بر نرخ تولد زنده (LBR)، بارداری بالینی و میزان لانه گزینی در زنان نابارور مبتلا با اندومتریوما، انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه گذشته نگر، پرونده های پزشکی 289 زن نابارور مبتلا به اندومتریوما که بین سال های 1395 تا 1400 در پژوهشگاه رویان تهران، تحت درمان لقاح آزمایشگاهی/تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم قرار گرفته بودند، بررسی شد. در نهایت 200 پرونده که معیارهای تعیین شده را دارا بودند، برای بررسی انتخاب شدند.  داده های استخراج شده بین دو گروه FET (121 نفر) و ET تازه (79 نفر) مقایسه شد.

    نتایج

    تفاوت معناداری بین گروه ها از نظر ویژگی های دموگرافیک و اندازه اندومتریوما مشاهده نشد. تنها تفاوت معنادار در نتایج باروری، LBR بود که برای گروه FET برابر 4/36% در مقایسه با 8/22% برای گروه ET تازه بود (04/0 = p). تفاوت معناداری در نتایج نوزادی بین گروه ها مشاهده نشد. به طور کلی، مطالعه ما نشان می دهد که FET ممکن است به LBR بالاتری در زنان مبتلا به اندومتریوما منجر شود.

    نتیجه گیری

    مطالعه ما نشان می دهد که FET ممکن است به LBR بالاتری در زنان مبتلا به اندومتریوما منجر شود.

    کلیدواژگان: اندومتریوما، انتقال جنین، تکنیک های کمک باروری، پیامد درمان، پیامد باروری
  • صفحات 871-882
    مقدمه

    در مراکز ناباروری، نگهداری دراز مدت اسپرم با کیفیت بالا یک مسئله چالش برانگیز است.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه حاضر، نگهداری دراز مدت اسپرماتوزای انسان با افزودن ال-کارنیتین و پنتوکسی فیلین بدون استفاده از روش های گرانقیمت انجماد است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، 26 نمونه مایع منی نورموزواسپرمی با سن 34-28 سال به روش شناور سازی آماده و به سه قسمت تقسیم شد: گروه کنترل بدون تیمار، گروه ال-کارنیتین و گروه پنتوکسی فیلین. نمونه ها در دمای oC 6-4 تا 12 ساعت نگهداری و تحرک اسپرم ارزیابی شد. درصد اسپرم های دارای DNA دو رشته ای، اسپرم های آپوپتوتوز شده و اسپرم هایی با آکروزومی یکپارچه به ترتیب با ارزیابی ساختار کروماتین اسپرم، رنگ آمیزی AnnexinV-PI و لکتین peanut agglutinin مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتایج

    در روز هفتم، 26/4 ± 83/26% از اسپرم ها در گروه پنتوکسی فیلین متحرک بودند که بطور معنی داری بیش از گروه ال-کارنیتین (61/0 ± 67/6%) و کنترل (17/0 ± 83/0%) بود (001/0 < p). در روز 12، در حالیکه همه اسپرم ها در گروه ال-کارنیتین و کنترل تحرک خود را از دست داده بودند، افزودن پنتوکسی فیلین منجر به این شد که 47/0 ± 17/3% از اسپرم ها تحرک خود را نگه دارند (001/0 < p). از آن گذشته، در روز 12، درصد اسپرم های دچار اپوپتوز در گروه درمان شده با پنتوکسی فیلین (20/0 ± 8%) بطور معنی داری کمتر از گروه درمان شده با ال-کارنیتین (28/0 ± 9/5%) بود (03/0 = p). هیچکدام از    افزودنی ها دارای اثر بر روی تعداد اسپرم با DNA دو رشته ای نبودند (05/0 > p). تا روز 12، ال-کارنیتین توانست یکپارچگی اکروزم را نگه دارد.

    نتیجه گیری

    با وجود اینکه پنتوکسی فیلین تحرک اسپرم را بهبود بخشید، ال-کارنیتین در پیشگیری از آپوپتوز و واکنش آکروزومی کاراتر بود. گرچه بدون توجه به نوع درمان، DNA در برابر دناتوره شدن مقاوم بود.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، حرکت اسپرم، ال-کارنیتین، پنتوکسی فیلین، نگهداری منی
  • صفحات 883-894
    مقدمه

    سرب (Pb) می تواند برای سیستم تولیدمثل زنانه سمی باشد و رسوراترول (Res) ممکن است این سمیت را کاهش دهد.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه، بررسی تاثیر Res بر بیان ژن های کاتالاز (Cat)، گلوتاتیون پراکسیداز (Gpx)، و سوپراکسید دیسموتاز (Sod) در تخمدان و فعالیت آنزیم های Cat  و Gpx در سرم رت های در معرض استات سرب بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، 33 رت ماده ویستار (8-10 هفته، 200-180 گرم) به 6 گروه تقسیم شدند: یک گروه کنترل (محلول نمکی معمولی)، یک گروه Res (رسوراترول 40 میلی گرم/کیلوگرم)، یک سرب (استات سرب 30 میلی گرم/کیلوگرم) و 3 گروه اضافی استات سرب (30 میلی گرم/کیلوگرم) به همراه Res در دوزهای 20، 40 و 80 میلی گرم/کیلوگرم که به مدت 21 روز دریافت کردند. بیان ژن های Cat،Gpx  و Sod از طریق qPCR اندازه گیری شد و فعالیت آنزیم های Cat و Gpx در سرم با استفاده از روش های استاندارد ارزیابی شد. ابزارهای بیوانفورماتیکی برای ارزیابی اثرات رسوراترول بر عملکرد ژن و پروتئین استفاده شدند.

    نتایج

    استات سرب به طور معناداری بیان ژن های Cat،Gpx  و Sod را کاهش می دهد، اما رسوراترول به طور معناداری بیان ژن ها را افزایش می دهد، به ویژه در دوزهای 40 میلی گرم/کیلوگرم برای Cat، 20 میلی گرم/کیلوگرم و 40 میلی گرم/کیلوگرم برای Gpx و 80 میلی گرم/کیلوگرم برای Sod. فعالیت آنزیم های Cat و Gpx به ترتیب در گروه استات سرب افزایش و کاهش یافت. با این حال، رسوراترول در تمام دوزها تنها فعالیت آنزیم Cat را کاهش داد. تحلیل بیوانفورماتیکی نشان می دهد که Res می تواند با نواحی پروموتور و حفره های تمامی 3 آنزیم تعامل داشته باشد.

    نتیجه گیری

    سرب می تواند بیان و فعالیت آنزیم های مطالعه شده را مختل کند. با این حال، تاثیر Res تحت تاثیر دوز قرار می گیرد، به طوری که 40 میلی گرم/کیلوگرم معمولا موثرترین دوز است.

    کلیدواژگان: رسوراترول، استات سرب، استرس اکسیداتیو، تخمدان، درون رایانه ای، موش صحرایی
  • صفحات 895-906
    مقدمه

    بیماری کروناویروس (COVID-19) در اواخر دسامبر 2019 در چین شناسایی شد که منجر به میلیون ها مورد تایید شده و مرگ، شده است. عامل بیماری حاد تنفسی شدید سندرم کروناویروس (SARS-CoV-2)، از گیرنده های متمایز برای ورود به سلول های میزبان استفاده می کند. ویمنتین به عنوان یک گیرنده بالقوه برای ویروس کرونا ظهور کرده است. به دلیل سطح بالای بیان ویمنتین در بافت بیضه به عنوان یک گیرنده مشترک بالقوه برای SARS-CoV-2 مشخص شده است.

    هدف

    مطالعه حاضر به منظور بررسی ارتباط بین سطح بیان ویمنتین و ارکیت ناشی از SARS-CoV-2 انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مورد-شاهدی، نمونه های کالبد شکافی بیضه بلافاصله پس از مرگ بیماران گروه COVID-19 و گروه کنترل که شامل افرادی بود که به دلایل تصادفی فوت کرده بودند، جمع آوری شد. بیان ژن و مطالعات ایمونوهیستوشیمی به ترتیب برای ارزیابی سطح بیان ویمنتین، تکثیر سلولی و انفیلتراسیون لکوسیتی انجام شد.

    نتایج

    بیان معنی دار ویمنتین و انفیلتراسیون سلول های ایمنی (+138CD ،+38CD، +68CD) در بافت بیضه بیماران COVID-19، همراه با نفود گسترده IgG و کاهش بیان اینهیبین (001/0 = p) مشاهده شد. علاوه بر این، تجزیه و تحلیل بیان ژن افزایش بیان ویمنتین و کاهش بیان نشانگرهای تکثیر Ki67 و PCNA را نشان داد، که نشان می دهد SARS-CoV-2 ممکن است اسپرم زایی را از طریق پاسخ های ایمنی و توقف تکثیر سلولی مختل کند.

    نتیجه گیری

    روی هم رفته، این داده ها نشان می دهند که ممکن است ارتباط قوی بین بیان ویمنتین و ارکیت ناشی از COVID-19 وجود داشته باشد. برای تایید این یافته ها به مطالعات بیشتری نیاز است. با در نظر گرفتن برخی محدودیت ها، ویمنتین می تواند به عنوان یک نشانگر زیستی برای آسیب بیضه به دنبال ارکیت ناشی از COVID-19 باشد.

    کلیدواژگان: اتوپسی، COVID-19، اورکیت، SARS-Cov-2، ویمنتین
  • صفحات 907-918
    مقدمه

    انتخاب جنین برای انتقال در درمان های کمک باروری اهمیت حیاتی دارد. وجود DNA در حفره بلاستوسل در بلاستوسیست های انسانی به عنوان نتیجه ای از ناهنجاری های کروموزومی رایج پیش از لانه گزینی در نظر گرفته می شود.

    هدف

    این مطالعه به بررسی رابطه بین مقدار DNA مایع بلاستوسل (BF-DNA) و شدت نوار ژل الکروفورز BF-DNA تکثیرشده، با در نظر گرفتن اثر وضعیت پلوئیدی بر آن می پردازد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی، جنین های بلاستوسیست بر اساس نتایج هیبریداسیون ژنومی مقایسه ای (aCGH) از طریق نمونه برداری تروفواکتودرم به دو گروه یوپلوئید و آنوپلوئید تقسیم بندی شدند. پس از امتیازدهی مورفولوژیک، نمونه برداری از مایع بلاستوسل برای تکثیر کل ژنوم انجام شد و سپس شدت نوار و میزان BF-DNA ارزیابی گردید. رابطه ی بین مقدار BF-DNA، شدت نوار، وضعیت پلوئیدی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    مقدار BF-DNA در گروه آنوپلوئید نسبت به گروه یوپلوئید بالاتر بود، اما رابطه معنی داری بین آنها وجود نداشت (2/0 = p). ما مشاهده کردیم که شدت نوار تحت تاثیر وضعیت پلوئیدی جنین ها قرار می گیرد، اگرچه این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود (059/0 = p). تمام بلاستوسیست های آنوپلوئیدی که دچار از دست دادن کروموزوم بودند، نوارهای قوی روی ژل نشان دادند. بین مورفولوژی جنین و پلوئیدی کروموزوم ارتباطی وجود نداشت (8/0 = p).

    نتیجه گیری

    یافته های ما نشان می دهد که شدت نوار BF-DNA تکثیرشده در حال حاضر به عنوان یک روش برای ارزیابی کیفیت جنین قبل از لانه گزینی کاربرد ندارد. به نظر می رسد جنین های دچار از دست دادان کروموزوم، بیشتر مستعد رهاکردن DNA به BF هستند. عدم ارتباط مورفولوژی جنین با پلوئیدی نیاز به توسعه روش های کم تهاجمی غربالگری مبتنی بر وضعیت کروموزومی را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: : آنوپلوئیدی، بلاستوسیست، مایع بلاستوسل، جنین انسانی، آزمایش ژنتیکی پیش از لانه گزینی
  • صفحات 919-926
    مقدمه

    آزمایش غیرتهاجمی پری ناتال روشی جدید برای غربالگری آنوپلوئیدی به نام DNA بدون سلول (cfDNA) است. کسر جنینی (FF) نقش مهمی در ارزیابی قابلیت اطمینان تشخیص آنوپلوئیدی از طریق آزمایش غیرتهاجمی پری ناتال دارد.

    هدف

    هدف ما بررسی ارتباط بین میزان FF در آزمایش cfDNA و پیامدهای نامطلوب بارداری بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کوهورت بر روی 619 زن باردار تک قلو کاندید آزمایش cfDNA و مراجعه کننده به کلینیک های پریناتولوژی بیمارستان شریعتی و بیمارستان زنان آرش که هر دو وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران و واقع در تهران هستند، از اسفند 1397 تا تیرماه 1399 انجام شد. FF از نتایج آزمایش cfDNA استخراج شد و شرکت کنندگان تا زمان زایمان پیگیری شدند.

    نتایج

    مجموعا 619 مادر با میانگین ± انحراف معیار 85/4 ± 4/34 سال برای سن و 59/3 ± 39/8 برای کسر جنینی در مطالعه حاضر شرکت کردند. ارتباط معنی داری بین سن مادر و FF یافت نشد (12/0 = p)FF . پایین با افزایش بروز دیابت بارداری (02/0 = p) و FF بالا با افزایش بروز محدودیت رشد جنین (001/0 > p) همراه بود. با این حال FFبالا یا پایین، با پره اکلامپسی، پارگی زودرس غشاها، وزن هنگام تولد، یا زمان زایمان ارتباطی نداشت. هیچ ارتباط   معنی داری بین FF و MOM پروتئین پلاسما مرتبط با بارداری و گنادوتروپین جفتی آزاد β-انسانی یافت نشد.

    نتیجه گیری

    مقدار FF ممکن است پیش بینی کننده برخی از پیامدهای نامطلوب بارداری در نظر گرفته شود. بنابراین مراقبت های زایمان باید با دقت بیشتری برای زنان با FF بالا یا پایین انجام شود.

    کلیدواژگان: آزمایش غیرتهاجمی پره ناتال، DNA بدون سلول، پره اکلامپسی
  • صفحات 927-934
    مقدمه

    برای معرفی روش های کم تهاجمی برای درمان موفقیت آمیز آبسه های لوله تخمدانی (TOAs)، استفاده از رژیم آنتی بیوتیکی به عنوان اولین خط درمان در نظر گرفته شد. با این حال، در برخی موارد این روش با شکست مواجه می شود و مداخله دیگری (لاپاراتومی یا درناژ) مورد نیاز است.

    مورد:

     سه زن با سابقه ناباروری طولانی مدت، همگی کاندید لقاح آزمایشگاهی بودند که با تظاهرات مشابه به بخش زنان و زایمان مراجعه کرده بودند. در  دو مورد آخرین مرحله درمان درناژ هدایت سونوگرافی ترانس واژینال و در یک مورد در ابتدا لاپاراتومی پس از شکست رژیم آنتی بیوتیکی انجام شد، اما در هر     سه مورد بهترین نتیجه در درناژ هدایت سونوگرافی ترانس واژینال مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    بیمارانی که اندومتریومای تخمدان دارند و تحت سیکل ART قرار می گیرند و همچنین OPU احتمال بروز TOA را در آنها افزایش می دهد، استفاده از روش درناژ هدایت سونوگرافی ترانس واژینال برای درمان TOA در موارد انتخابی، علاوه بر آنتی بیوتیک های وسیع الطیف در بیماران ممکن است نیاز آنها به درمان تهاجمی با لاپاراتومی کاهش دهد.

    کلیدواژگان: آبسه، تخمدان، درناژ، سونوگرافی، اندومتریوما
|
  • Razieh Sadat Tabatabaei, Seyed Reza Mirjalili*, Atefeh Ashrafi, Farimah Shamsi Pages 845-856
    Background

    Osteopenia of prematurity (OP) is characterized by reduced bone mineral content, and vitamin D deficiency may worsen OP by affecting bone metabolism. 

    Objective

    This study aimed to investigate the correlation between maternal vitamin D levels and biochemical markers related to OP.

    Materials and Methods

    This analytical cross-sectional study, conducted at Shahid Sadoughi hospital, Yazd, Iran, from June 2022 to September 2023, included 49 pregnant women and their preterm infants. Based on the serum alkaline phosphatase and phosphorus levels of the infants at birth and 4 wk after birth, they were divided into osteopenic and non-osteopenic groups. Maternal and neonatal vitamin D and calcium levels were then compared between these groups.

    Results

    The mean maternal vitamin D level was 24.9 ± 15.09 ng/ml, with 36% showing deficiency. 11 neonates at 4 wk exhibited osteopenia based on phosphorus and serum alkaline phosphatase levels. Those with osteopenia had significantly lower vitamin D (p = 0.032) and calcium levels compared to non-osteopenic neonates (p = 0.043), although maternal vitamin D mean was not a significant risk factor for OP (p = 0.313). 

    Conclusion

    The results suggest that maternal vitamin D levels do not have a significant association with the incidence of osteopenia in neonates, as the mean maternal vitamin D concentration was not identified as a risk factor for this condition. Therefore, it is recommended that future research should investigate alternative factors that may contribute to the development of osteopenia in preterm infants.

    Keywords: Vitamin D, Osteopenia, Prematurity, Alkaline Phosphatase
  • Parisa Pirooznia, Mehri Mashayekhi*, Firouzeh Ghaffari, Nadia Jahangiri, Zahra Zolfaghari, Firoozeh Ahmadi, Fateme Hasani, Nima Narimani Pages 857-870
    Background

    Endometrioma, a common manifestation of endometriosis, often indicates the severity of the disease. In vitro fertilization and embryo transfer (ET) are key therapeutic strategies for infertility associated with endometriosis. However, the optimal type of ET (frozen or fresh) and its impact on pregnancy success rates remain debated, with limited studies available.

    Objective

    This historical cohort study aimed to compare fertility and neonatal outcomes, focusing on live birth rate (LBR), clinical pregnancy, and implantation rates in women with endometrioma-associated infertility, between fresh and frozen embryo transfer (FET).

    Materials and Methods

    In this historical cohort study, the medical records (files) of 289 women diagnosed with endometrioma-related infertility, who underwent in vitro fertilization/intracytoplasmic sperm injection treatment at Royan Institute, Tehran, Iran between March 2016-2021 were reviewed. Ultimately, 200 files that met the established criteria were selected for review. The extracted data was then compared between groups: FET (n = 121) and fresh ET (n = 79).

    Results

    No significant differences were observed between the groups in terms of demographic characteristics and endometrioma size. The only significant difference in fertility outcomes was the LBR, which was 36.4% for the FET group compared to 22.8% for the fresh ET group (p = 0.04). No significant differences were observed in neonatal outcomes between the groups. Overall, our study suggests that FET may lead to higher LBRs in women diagnosed with endometrioma.

    Conclusion

    Our study suggests that FET may lead to higher LBRs in women diagnosed with endometrioma.

    Keywords: Endometrioma, Embryo Transfer, Assisted Reproductive Technique, Treatment Outcome, Pregnancy Outcome
  • Elham Aliabadi, Zohre Nateghian, Mohammad Hossein Nasr-Esfahani, Marziyeh Tavalaee, Tahereh Talaei-Khozani* Pages 871-882
    Background

    In infertility clinics, long-time preserving high-quality spermatozoa is a challenging problem.

    Objective

    The present study aimed to prolong preserving of the human spermatozoa by adding pentoxifylline (PT) and L-carnitine (LC) without using high-cost freezing techniques.

    Materials and Methods

    In this experimental study, semen samples of 26 normozoospermia men aged between 28-34 yr, were firstly prepared using the swim-up technique, and each sample was divided into the following 3 aliquots: untreated control group, the LC, and PT-treated groups. The samples were stored for up to 12 days at 4-6°C, and sperm motility was assessed. The percentages of the sperms with double-stranded DNA, apoptotic, and acrosomal interacted sperms were evaluated by sperm chromatin structure assay, AnnexinV-PI staining, and peanut agglutinin, respectively.

    Results

    On day 7, 26.83% ± 4.26 of sperms were motile in the PT group which was significantly more than LC (6.67% ± 0.61) and control (0.83 ± 0.17) groups (p < 0.001). At day 12, while all sperms lost their motility in LC and control groups, adding PT led to 3.17% ± 0.47 sperms remaining motile (p < 0.001). Moreover, on day 12, the percent of apoptotic sperms in the PT-treated group (8% ± 0.20) was significantly lower than in LC-treated group (5.9% ± 0.28, p = 0.03). None of the additives positively affected the number of sperms with double-stranded DNA (p > 0.05). LC could also maintain acrosomal integrity over a storage time of up to 12 days.

    Conclusion

    Despite PT's improved sperm motility, LC was more efficient in preventing apoptosis and acrosomal reactions. However, DNA was resistant to denaturation regardless of the treatments.

    Keywords: Apoptosis, Sperm Motility, L-Carnitine, Pentoxifylline, Semen Preservation
  • Mohammad Karimian, Mozhdeh Ghadiri, Seyedeh Mahsa Poormoosavi, Hossein Najafzadehvarzi* Pages 883-894
    Background

    Lead (Pb) could be toxic to the female reproductive system, and resveratrol (Res) may overcome this toxicity.

    Objective

    To investigate the Res impact on the catalase (Cat), glutathione peroxidase (Gpx), and superoxide dismutase (Sod) gene expression in the ovary and on the Cat and Gpx enzyme activity in the serum of rats exposed to lead acetate.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 33 female Wistar rats (8-10 wk, 180-200 gr) were divided into 6 groups: a control group (normal saline), a Res group (40 mg/kg), and a Pb group (lead acetate 30 mg/kg). 3 additional groups received lead acetate (30 mg/kg) with Res at 20, 40, and 80 mg/kg for 21 days. Gene expression of Cat, Gpx, and Sod was measured via qPCR, and serum Cat and Gpx activity was assessed using standard methods. Bioinformatics tools were used to evaluate Res effects on gene and protein function.

    Results

    Lead acetate significantly downregulates Cat, Gpx, and Sod gene expression, but Res significantly upregulates gene expression, especially at doses of 40 mg/kg for Cat, 20 mg/kg and 40 mg/kg for Gpx, and 80 mg/kg for Sod. Cat and Gpx enzyme activity increased and decreased in the lead acetate group, respectively. However, Res in all doses decreased only the Cat enzyme activity. Bioinformatics analysis indicates that Res can interact with the promoter regions and cavities of all 3 enzymes.

    Conclusion

    Pb can dysregulate the expression and activity of the studied enzymes. However, the impact of Res is influenced by the dose, with 40 mg/kg frequently being the most effective.

    Keywords: Resveratrol, Lead Acetate, Oxidative Stress, Ovary, In Silico, Rat
  • Soheila Akaberi-Nasrabadi, Azam Sabbaghi, Behzad M. Toosi, Parsa Ghorbanifaraz, Gholam-Reza Mahmoudiasl, Abbas Aliaghaei, Hajarsadat Faghihi Hosseinabadi, Shahrokh Paktinat*, Mohammad-Amin Abdollahifar Pages 895-906
    Background

    Coronavirus disease 2019 (COVID-19) was identified in China in late December 2019 and led to a pandemic that resulted in millions of confirmed cases and deaths. The causative agent, severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2), uses distinct receptors and co-receptors to enter host cells. Vimentin has emerged as a potential co-receptor for SARS-CoV-2 due to the high level of vimentin expression in testis tissue.

    Objective

    The present study investigated the link between vimentin expression level and SARS-CoV-2-induced orchitis.

    Materials and Methods

    In this case-control study, testis autopsy samples were collected immediately after the death of both COVID-19 cases and a control group that included individuals who died due to accidental causes. Gene expression and immunohistochemical assays were conducted to evaluate the level of vimentin expression, cell proliferation, and leukocyte infiltration.

    Results

    A significant expression of vimentin and infiltration of immune cells (CD68+, CD38+, and CD138+) in the testicular tissue of COVID-19 cases, along with extensive immunoglobulin G precipitation and reduced inhibin expression (p = 0.001) were observed. Additionally, gene expression analysis revealed increased expression of vimentin and decreased expression of the proliferation markers Ki67 and proliferating cell nuclear antigen, suggesting that SARS-CoV-2 may disrupt spermatogenesis through immune responses and the arrest of cell proliferation.

    Conclusion

    There may be a strong link between vimentin expression and COVID-19-induced orchitis. Further studies are needed to confirm these findings. Considering some limitations, vimentin can be used as a biomarker option for testicular damage following COVID-19-induced orchitis.

    Keywords: Autopsy, COVID-19, Orchitis, SARS-Cov-2, Vimentin
  • Fattaneh Khajehoseini, Zahra Noormohammadi, Poopak Eftekhari-Yazdi, Hamid Gourabi, Reza Pazhoomand, Shirzad Hosseinishenatal, Masood Bazrgar* Pages 907-918
    Background

    Embryo selection for transfer is critical in assisted reproduction. The presence of DNA in the blastocoel cavity of human blastocysts is assumed to be a consequence of common preimplantation chromosomal abnormalities.

    Objective

    This study examined the relationship between the amount of blastocoel fluid (BF) DNA and the band intensity of amplified BF-DNA in gel electrophoresis, considering the influence of ploidy status.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study categorizes blastocysts into 2 groups based on the array comparative genomic hybridization results by trophectoderm biopsy -the euploid and aneuploid group. After morphological scoring, a biopsy of BF was performed for whole genome amplification, followed by an assessment of band intensity and BF-DNA quantification. The relationship between BF-DNA levels, band intensity, and ploidy status were analyzed.

    Results

    The level of BF-DNA was higher in the aneuploid group compared to the euploid group, but the difference was not statistically significant (p = 0.2). We observed that the band intensity was affected by the ploidy status of the embryos, although this difference was not statistically significant (p = 0.059). Notably, electrophoresis band of all embryos with chromosomal loss was strong. No correlation was observed between embryo morphology and chromosomal ploidy (p = 0.8).

    Conclusion

    Our findings indicate that BF-DNA band intensity on agarose gel is not currently applicable for preimplantation embryo selection. It seems that embryos with chromosomal loss are more prone to DNA release to BF. The disrelation between embryo morphology and ploidy status represents the necessity of minimally invasive embryo screening methods based on ploidy status.

    Keywords: Aneuploidy, Blastocyst, Blastocoel Fluid, Human Embryo, Preimplantation Genetic Testing
  • Maryam Aryavand, Maryam Nurzadeh, Marjan Ghaemi, Sina Eskandari Delfan, Vajiheh Marsoosi* Pages 919-926
    Background

    Noninvasive perinatal testing is a new method of screening for aneuploidy called cell-free DNA (cfDNA). Fetal fraction (FF) plays a crucial role in assessing the reliability of aneuploidy detection through noninvasive perinatal testing.

    Objective

    We aimed to investigate the association between the amount of FF in cfDNA testing and adverse pregnancy outcomes.

    Materials and Methods

    This cohort study was conducted on 619 singleton pregnant women who were candidates for cfDNA testing and were referred to the perinatology clinics of Shariati hospital and Arash Women’s hospital, both affiliated with Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran from March 2019 to June 2020. The FF was extracted from the cfDNA test results, and the participants were followed until delivery.

    Results

    A total of 619 singleton pregnant women with a mean ± SD age and FF of 34.4 ± 4.85 and 8.39 ± 3.95, respectively, participated in the study. A significant association between maternal age and FF was not found (p = 0.12). A lower FF was associated with a rise in the incidence of gestational diabetes mellitus (p = 0.02) and a higher FF was associated with a rise in the incidence of fetal growth restriction (p < 0.001). However, high or low FF was not associated with pre-eclampsia, premature rupture of membranes, birth weight, or delivery time. No significant association was found between FF and multiple of the median of pregnancy-associated plasma protein-A and free β-human chorionic gonadotropin.

    Conclusion

    The amount of FF may be considered a predictor of certain adverse pregnancy outcomes. Therefore, maternity care should be performed more carefully for women with high or low FF.

    Keywords: Noninvasive Prenatal Testing, Cell-Free DNA, Pre-Eclampsia
  • Zahra Heidar, Tayebeh Esfidani, Atefeh Moridi, Mahtab Anvari* Pages 927-934
    Background

    To introduce minimally invasive methods for the successful treatment of tubo-ovarian abscesses (TOAs), an antibiotic regimen was considered the first line of treatment. However, in some cases, this approach fails, and another intervention (laparotomy or minimally guidance drainage) is required.

    Case Presentations

    3 women with a history of long-time infertility, all of them were candidates for in vitro fertilization referred to the obstetrics and gynecology department with similar manifestations. For these 3 cases (30-40 yr) the first approach was a broad-spectrum antibiotic therapy. In 2 cases the last step in treatment was transvaginal ultrasound guidance drainage, and in one case laparotomy was done after antibiotic regimen failure; however, in all of 3 cases the best results were seen in transvaginal ultrasound guidance drainage.

    Conclusion

    Patients who have ovarian endometrioma and undergo an assisted reproductive technology cycle, as well as ovum pick up, increase the possibility of TOA occurrence in them. The use of transvaginal ultrasound guidance drainage approach for the treatment of TOA in selective cases, in addition to broad-spectrum antibiotics in patients might reduce their need for invasive treatment with laparotomy.

    Keywords: Abscess, Ovarian, Drainage, Ultrasonography, Endometrioma