فهرست مطالب

مجله پرستار و پزشک در رزم
سال دوازدهم شماره 42 (بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/03/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد امینیان فر، بهنام عظیمی، سعید سلیمان میگونی، محمد سلیمانی*، خدایار قربان، سید جواد حسینی شکوه، سیروس فرجی، محمد درویشی، مریم اصلی صفحات 6-13
    مقدمه

    شناسایی عوامل موثر در پیش آگهی بیماران مبتلا به کرونا امری ضروری است. این مطالعه به بررسی ارتباط بین گروه های خونی اصلی در علائم، شاخصه های آزمایشگاهی و نتیجه نهایی بالینی بیماران مبتلا به کووید-19 می پردازد.

    روش کار

    این مطالعه به صورت توصیفی-مقطعی در سال 1400 در بیمارستان بعثت تهران انجام شد. در این مطالعه بیماران بستری به دلیل کرونا از نظر گروه های خونی و Rh از طریق 5 سی سی خون محیطی مورد بررسی قرار گرفتند و یافته های بالینی و آزمایشکاهی بیماران با استفاده از تست های آماری مربع کای، فیشر، و تی تست از طریق نرم افزار SPSS-24 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. ان مطالعه با کد اخلاق IR.AJAUMS.REC.1399.227 تایید شد.

    یافته ها

    افراد دارای گروه خونی B و RH منفی دارای سن بستری کمتری بودند. فراوانی علائم تب، ضعف، سرفه، درد قفسه سینه، تنگی نفس، سطح سرمی فریتین و مورتالیتی در گروه خونی A بیشتر از سایر گروه های خونی بود. بیماران RH+ نیز با سرفه، تهوع استفراغ، درد قفسه سینه و سطح سرمی D-Dimer بیشتری داشتند.

    بحث و نتیجه گیری

    گروه خونی A با افزایش خطر ابتلا به کرونا و عوارض شدیدتر بیماری همراه است.

    کلیدواژگان: کووید-19، گروه خونی، Rh، تنگی نفس، مرگ و میر، فریتین، دی دایمر
  • حسن شاهمیری*، محمدعلی تیز هوش صفحات 14-21
    مقدمه

    امروزه بیشتر جوامع در معرض آثار سوء مصرف انواع مواد مخدر و محرک قرار دارند. با توجه به معضلات ناشی ازمصرف مواد و دشواری های درمان آن،بررسی عوامل گرایش به مصرف در جوانان به ویژه در محیط های نظامی ضروری می باشد. این پژوهش با هدف بررسی عوامل گرایش به مصرف مواد در سربازان مراجعه کننده به یک بیمارستان  نظامی انجام شد.

    روش مطالعه

    پژوهش حاضر، کاربردی و روش تحقیق  پیمایشی می باشد.با نمونه گیری به شیوه آسان تعداد 380 نفرازسربازان بستری باهر تشخیصی در بیمارستان در سال 1398، به عنوان نمونه ی پژوهش انتخاب شدند ونمونه ادرار ایشان با کیتهای مورفین ،کانابیس و آمفتامین مورد آزمایش قرار گرفت.برای بررسی عوامل گرایش به مصرف مواد از پرسشنامه مقتدر31 سوالی استفاده شد. درتحلیل یافته ها از آزمون تی مستقل independent sample t test ، آزمون فریدمن ونرم افزار spss ویرایش 22 استفاده شد.

    یافته ها

    در میان عوامل فردی گرایش به مصرف مواد بیشترین عامل  " تجربه حالت جالب" بود.بین عوامل خانوادگی گرایش به مصرف مواد بیشترین عامل عدم شناخت دوستان توسط والدین بود.در میان عوامل اجتماعی، محیط پادگان بیشترین تاثیر را داشت.همچنین بین وضعیت  ضعیف اقتصادی و مصرف مواد رابطه معنا داری به دست آمد.

    نتیجه گیری

    بین گرایش سربازان به مصرف مواد با"تجربه حالت جالب"، سابقه مصرف مواد در فرد و اطرافیان، عدم شناخت دوستان توسط والدین، عدم طرح مشکلات با والدین، حضور در محیط پادگان و استرس های ناشی از آن ،و وضعیت اقتصادی ضعیف  رابطه معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: عوامل، گرایش، مصرف مواد، سربازان
  • سید علیرضا قاسمی، مینو میری*، محمدتقی مبشری، مرتضی کدخدا، سید مصطفی صفاری صفحات 22-29
    زمینه و هدف

    شرایط جنگی علاوه بر تهدیدات جسمانی فراوانی که برای رزمندگان ایجاد می کند، آنان را با بحران های روانی بسیاری نیز روبه رو می کند. در این میان باید اظهار داشت دین و معنویت همواره از راهبردهای بهبود سلامت روان به شمار می رفته اند. بر همین اساس پژوهش حاضر باهدف بررسی ادراک جانبازان و رزمندگان از پیامدهای روان شناختی معنویت، دین داری و توکل به خداوند در دوران دفاع مقدس انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر با رویکرد کیفی و از نوع پدیدارشناسی انجام گرفت. مشارکت کنندگان پژوهش کلیه رزمندگان شامل جانبازان و ایثارگران مرد استان خراسان جنوبی بودند که در دوران جنگ 8ساله، حداقل 6 ماه سابقه حضور در جبهه ها را داشته اند. با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای به تعداد شهرستان های استان خراسان جنوبی و سپس با نمونه گیری در دسترس در هر شهرستان، با 30نفر از رزمندگان مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته به عمل آمد. داده های حاصل در نرم افزار MAXQDA-11 و با روش کدگذاری Colizzi مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت. جهت اعتباریابی داده های پژوهش از ملاک های چهارگانه Guba و Lincoln استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های حاصل از تجزیه وتحلیل مصاحبه های ایثارگران و جانبازان دوران دفاع مقدس در قالب پنج مولفه پیامدهای روان شناختی معنویت، پیامدهای دین داری، تاثیر توسل و راز و نیاز گروهی، پیامدهای توکل و پیامدهای راز و نیاز باخدا، دسته بندی شد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاکی از آن است که می توان معنویت، دین داری و توکل به خداوند را از راهبردهای ضروری و مهم بهبود سلامت و بهداشت روانی افراد در شرایط تنش زای محیطی تلقی نمود.

    کلیدواژگان: جانبازان و ایثارگران، دین داری، معنویت، توکل، سلامت روانی
  • امیرمحمد زارعی، رقیه سیدی*، یزدان احمدی، نسیم بینقی، امیرحسین پیشگویی، رضا مومن، فائضه بنی یعقوبی، سعید قاسمی صفحات 30-37
    مقدمه و هدف

    تحصیل در رشته های علوم پزشکی فرآیندی است که طی آن کیفیت زندگی دانشجویان تغییر نموده و بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان تاثیر می گذارد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط پیشرفت تحصیلی و کیفیت زندگی دانشجویان دانشکده پرستاری علوم پزشکی آجا انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، 136 دانشجوی رشته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی آجا در سال 1401 با استفاده از جدول مورگان انتخاب و بر اساس نمونه گیری مبتنی بر هدف وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل سه بخش اطلاعات جمعیت شناختی دانشجویان، پرسشنامه کیفیت زندگی  SF-36و پرسشنامه پیشرفت تحصیلی درتاج بود. در نهایت تجزیه وتحلیل داده ها با در نظر گرفتن سطح معنی داری 05/0 توسط نرم افزار SPSS-24 با روش های آماری توصیفی و استفاده از آزمون های استنباطی T مستقل و همبستگی پیرسون انجام شد.

    یافته ها

    73 دانشجوی خانم (7/53 %) و 63 دانشجوی آقا (3/46%)  در این مطالعه مشارکت داشتند. نمره پیشرفت تحصیلی دانشجویان پسر و دختر به ترتیب 39/142، 05/142 بوده که با یکدیگر تفاوت معناداری ندارند(09/0=P). همچنین در بین مولفه های کیفیت زندگی، اختلال نقش به خاطر سلامت روحی در مردان و زنان تفاوت معناداری دارد(01/0=P)، به طوری که زنان نمره کمتری را نسبت به مردان کسب کردند.  

    بحث و نتیجه گیری

    کیفیت زندگی کلی با عملکرد تحصیلی دانشجویان در حرفه های پزشکی و بهداشتی ارتباط مثبت دارد. بنابراین درک بهتر کیفیت زندگی ممکن است باعث بهبود یادگیری در دانشجویان علوم پزشکی و بهداشت شود.

    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، کیفیت زندگی، دانشجو پرستاری
  • رسول چمنی قلندری*، ماه منیر ناظمی هرندی، نغمه راکبی تنها، نیر ارسلانی، محمد افشار اردلان، عبدالله شفیع آبادی صفحات 38-45
    مقدمه

    ویژگی های شخصیتی و انطباق پذیری مسیر شغلی نقش کلیدی بر عملکرد شغلی پرستاران دارند. هدف پژوهش حاضر نقش ویژگی های شخصیتی در عملکرد شغلی پرستاران با میانجی گری انطباق پذیری مسیر شغلی بود.

    روش کار

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پرستاران دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران بودند. حجم نمونه 220 پرستار به روش نمونه گیری غیرتصادفی (داوطلبانه) انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه های ویژگی های شخصیتی نئو (1985)، انطباق پذیری مسیر شغلی ساویکاس و پروفیلی (2012) و عملکرد شغلی پاترسون (1970) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهایSPSS  وAMOS  نسخه 24 انجام شد.

    نتایج

    تمام مسیرهای مستقیم بین ویژگی های شخصیتی با عملکرد شغلی و انطباق پذیری مسیر شغلی معنادارمی باشد. همچنین نتایج آزمون سوبل نشان داد که مسیرهای غیرمستقیم  ویژگی های شخصیتی (روان نژندی، برون گرایی و اشتیاق به تجارب تازه) و عملکرد شغلی پرستاران با میانجی گری انطباق پذیری مسیر شغلی معنادار بود (05/0≥P).  مدل از برازش مطلوبی برخوردار است.

    نتیجه گیری

    ویژگی های شخصیتی و انطباق پذیری مسیر شغلی متغیرهایی قوی در رابطه با عملکرد شغلی هستند. پرستارانی که ویژگی های شخصیتی و انطباق پذیری مسیر شغلی مطلوبی دارند انتظار می رود که از عملکرد شغلی بهتری برخوردار باشند

    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، عملکرد شغلی، انطباق پذیری مسیر شغلی
  • سعید هادی، وحید هادی، مصیب یزدانی، جواد میر احمدی، حسین دینی، کریم پرستویی، محمد غلامی، علیرضا شهریاری، مرتضی فتحی*، سعید قاسمی، مراد اسماعیل زالی صفحات 46-53

    فرایند کنسرو کردن اثرات نامطلوب بر ویژگی های ارگانولپتیک و تغذیه ای مواد غذایی دارد بنابراین، برای نخستین بار و در طرحی جامع، ابتدا ایمنی میکروبی گوشت قرمز کنسرو شده در اوزان مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت و در ادامه سایر ویژگی های کیفی این محصولات ازجمله ویژگی های بافتی (با استفاده از آزمون فشاری و نفوذ)، حسی و تغذیه ای (تعیین ویتامین های ریبوفلاوین، نیاسین، B6، اسید پانتوتنیک و B12 و همچنین عناصر روی، سلنیوم، فسفر) بررسی شد. بررسی ویژگی های میکروبی نمونه ها نشان داد که نمونه های موردبررسی فاقد هرگونه آلودگی میکروبی بودند. با افزایش وزن کنسرو گوشت قرمز، مقادیر ویتامین های  B5 و B2 به طور معنی داری کاهش یافت. از سوی دیگر، مقدار عناصر مغذی فسفر، آهن و سلنیوم در نمونه های کنسرو مورد بررسی تفاوت آماری معنی داری را نشان نداد (p˂0.05)  و مقدار عنصر روی با افزایش وزن کنسرو افزایش یافت. ازنقطه نظر بافتی، نتایج آزمون های برش و نفوذ نشان داد که سختی نمونه ها با افزایش وزن کنسرو کاهش یافت که با نتایج به دست آمده از آزمون حسی در تطابق بود. همچنین مشاهده گردید که با افزایش وزن نمونه های کنسرو امتیاز حسی رنگ، بافت و پذیرش کلی کاهش یافت.

    کلیدواژگان: کنسرو حجیم، گوشت قرمز، کنسرو کردن، ویژگی های بافتی، ویژگی های میکروبی، ارزیابی حسی
  • محمد درویشی، حمزه شاه علی، مجید نوری، سعید زارعی، محمد مومن زاده، سید ضیا هجری پور* صفحات 54-61

    وظایف نظامی ضروری از نظر فیزیکی شامل حمل بار، جابجایی دستی مواد و تخلیه مجروح می شود. این مرور داستانی ویژگی های فیزیکی اولیه مرتبط با عملکرد این وظایف شغلی را ترسیم می کند و مطالعات مداخله تمرین بدنی را در تنظیمات نظامی با هدف افزایش عملکرد در این وظایف بررسی می کند. عملکرد حمل بار مستلزم آمادگی هوازی و عصبی عضلانی، با تمرکز بیشتر بر حداکثر قدرت و حداکثر مطلق حداکثر جذب اکسیژن است، به ویژه در هنگام برخورد با بارهای سنگین تر. برای جابجایی دستی مواد، حداکثر قدرت و قدرت به شدت با بلند کردن مجزا مرتبط است، در حالی که عملکرد بلند کردن مکرر با قدرت عضلانی، استقامت عضلانی و آمادگی هوازی مرتبط است. عملکرد جابجایی مصدومین با حداکثر قدرت، از جمله قدرت گرفتن، استقامت عضلانی، حداکثر مطلق جذب اکسیژن و ظرفیت بی هوازی مرتبط است. این بررسی بر نقش محوری تناسب اندام عضلانی در اجرای موفقیت آمیز وظایف شغلی نظامی بازبینی شده تاکید می کند. مطالعات مداخله تمرینی نشان می دهد که ترکیب تمرینات قدرتی، هوازی و مخصوص حمل بار می تواند به طور موثری عملکرد حمل بار را افزایش دهد. بهبود حداکثر ظرفیت بلند کردن می تواند ناشی از تمرینات قدرتی یا ترکیبی از تمرینات قدرتی و هوازی باشد، در حالی که هر کدام از تمرینات قدرتی، تمرینات هوازی یا ترکیب آنها در افزایش کارهای تکراری بلند کردن و حمل موثر هستند. اگرچه مطالعات محدودی برای جابجایی مصدومین در دسترس است، نتایج غیرقطعی ممکن است مزایای بالقوه تمرینات قدرتی یا ترکیبی را نشان دهد.

    کلیدواژگان: سرباز، آمادگی جسمانی، تربیت بدنی، تمرین هوازی
  • سید مهدی امیرزاده، موسی احمدی، شاهد احمدی* صفحات 62-65

    آبله میمون، بیماری خودمحدود شونده ای می باشد که علائم آن پس از طی دوره بیماری (14 تا 21 روز) بهبود می یابند. مدیریت بالینی عوارض آن شامل مراقبت های حمایتی عمومی و استفاده از برخی داروهای ضدویروسی موثر بر ویروس آبله میمون (MPXV) می باشد (تکوویریمات، سیدوفوویر و برینسیدوفوویر). این مطالعه مروری ادبیاتی با هدف تشریح کاربرد تکوویریمات (Tecovirimat) در مدیریت بالینی این عفونت مشترک بین انسان و دام، صورت پذیرفته است. سازمان غذا و داروی ایالات متحده امریکا (U.S. Food and Drug Administration; FDA) این دارو را به عنوان ترکیبی موثر در درمان عفونت آبله (smallpox infection)، برای مصرف کودکان و بزرگسالان، تایید نموده است. اثربخشی این دارو در درمان عفونت آبله میمون توسط مطالعات حیوانی به اثبات رسیده است؛ طوری که امروزه می دانیم این دارو در کاهش نرخ مرگ و میر، کاهش طول دوره بیماری و هم چنین کاهش گسترش ویروسی بسیار موثر می باشد. VP37، پروتئین ویروسی مشترک در بین اعضای جنس اورتوپاکس ویروس (شامل آبله، آبله میمون، آبله خرگوش و آبله گاو) می باشد که توسط ژن F13 در ویروس واریولا بیان می گردد و تکوویریمات از طریق مهار آن، عمل می نماید. حضور این پروتئین در اعضای متعدد این جنس DNA ویروس، استفاده بالینی ازین دارو را در عفونت ایجاد شده توسط بسیاری از این ویروس ها را پیشنهاد می کند. در نتیجه این دارو را می توانیم در موارد شدید ابتلای به عفونت آبله میمون و در بیمارانی که در خطر ابتلای به فرم شدید بیماری هستند، به کار بریم.

    کلیدواژگان: دارو های ضدویروس، آبله میمون، تکوویریمات، اورتوپاکس ویروس، عفونت ویروسی
|
  • Mohammad Aminianfar, Behnam Azimi, Saeed Soleiman-Meigooni *, Mohammad Soleimani, Seyyed Javad Hosseini-Shokouh, Siros Faraji, Khodayar Ghorban, Mohammad Darvishi, Maryam Asli Pages 6-13
    Introduction

    It is essential to identify the crucial factors in the prognosis of patients with COVID-19. This study aimed to evaluate the relationship between the main blood groups in clinical and paraclinical and outcome of patients with COVID-19.

    Methods

    This descriptive-cross-sectional study was conducted in 2021 in Be’sat Hospital in Tehran, Iran. In this study, patients hospitalized with COVID-19 were examined for their blood groups and Rh through five CC of peripheral blood sample, and the clinical and paraclinical findings of the patients were analyzed using Chi-square, Fisher, and t-test by SPSS-24 software. This study was approved by the ethical code number: IR.AJAUMS.REC.1399.227.

    Finding

    People with blood group B and RH negative had a younger age for hospitalization. The frequency of fever, weakness, cough, chest pain, dyspnea, serum ferritin level, and the mortality rate in blood group A was higher than other blood groups. RH+ patients also had higher cough, nausea, vomiting, chest pain and serum D-Dimer levels.

    Conclusion

    Blood group A is associated with an increased risk of developing COVID-19, especially severe disease

    Keywords: Covid-19, Blood Group, Rh, Dyspnea, Mortality, Ferritin, D-Dimer
  • Hassan Shahmiri*, Mohammadali Tizhoosh Pages 14-21
    Background and aims

    Today, most societies are exposed to the effects of narcotics and stimulants. This research was conducted with the aim of investigating the factors of substances use in soldiers who referred to a military hospital.

    Methods

    This is  a applied study and the research method is survey. 380 soldiers admitted in the hospital with any diagnosis in 2018 were selected as the sample of the study by easy sampling and their urine samples were tested by  morphine, cannabis and amphetamine kits. To investigate the  factors of the tendency to  substances use, a 31-question questionnaire was used.Independent sample t test, Friedman test and spss software version 22 were used in the analysis of the findings.

    Results

    among the individual factors of the tendency to use substances, the most common factor was "experiencing an interesting state".Among the family factors of the tendency to substances use, the most effective factor was the lack of recognition of friends by parents.Among the social factors, the barrack environment had the greatest impact . Also, there was a significant relationship between low economic conditions and substances use.

    Conclusion

    There is a significant relationship between  the tendency of substances use in soldiers with:"experiencing an interesting state", history of substances use in the person and his surroundings, not knowing friends by parents, not bring up problems with parents, being in the barracks environment and its stresses, and the weak economic situation.

    Keywords: Factors, Tendency, Substances Use, Soldiers
  • Seyed Alireza Ghasemi, Minoo Miri*, Mohammadtaghi Mobasheri, Morteza Kadkhoda, Seyed Mostafa Saffari Pages 22-29
    Background and Aim

    In addition to many physical threats, war conditions make them face many psychological crises. In the meantime, it should be stated that religion and spirituality have always been considered as strategies for improving mental health. Based on this, the present research was conducted with the aim of investigating the perception of veterans and warriors about the psychological consequences of spirituality, religiosity and trust in God during the Holy Defense.

    Materials and Methods

    The present research was conducted with a qualitative and phenomenological approach. The research participants were all combatants, including male veterans and martyrs of South Khorasan province, who had at least 6 months of experience in the fronts during the 8-year war. By using the cluster sampling method for the number of cities in South Khorasan province and then by sampling available in each city, a semi-structured in-depth interview was conducted with 30fighters. The resulting data were analyzed in MAXQDA-11 software and Colizzi coding method. Guba and Lincoln four criteria were used to validate the data.

    Findings

    The findings from the analysis of the interviews of martyrs and veterans were categorized into five components: the psychological consequences of spirituality, the consequences of religiosity, the effect of recourse and secret and group need, the consequences of trust and the consequences of secret and need with God.

    Conclusion

    The results of the research indicate that spirituality, religiosity and trust in God can be considered essential and important strategies for improving people's health and mental health in Stressful environmental conditions.

    Keywords: Veterans, Religiosity, Spirituality, Trust, Psychological Health
  • Amirmohamad Zarei, Roghayeh Seyedi*, Yazdan Ahmadi, Nasim Beinaghi, Amirhosein Pishgooei, Reza Momen, Faezeh Baniyaghoobi, Saeed Ghasemi Pages 30-37
    Introduction and purpose

    Studying in medical sciences is a process during which the quality of life of students changes and affects the academic progress of students. This study was conducted with the aim of investigating the relationship between academic achievement and quality of life of Aja Medical Sciences Nursing Faculty students.

    Materials and methods

    In this descriptive-analytical study, 136 nursing students of Ajah University of Medical Sciences were selected using Morgan's table and entered the study based on purpose-based sampling. The data collection tool included three sections of students' demographic information, SF-36 quality of life questionnaire and DOrtaj academic achievement questionnaire. Finally, data analysis was done by considering the significance level of 0.05 by SPSS-24 software with descriptive statistical methods and using inferential independent T-tests and Pearson's correlation.

    Findings

    73 female students (53.7%) and 63 male students (46.3%) participated in this study. The academic progress scores of male and female students were 142.39 and 142.05, respectively, which are not significantly different from each other (P=0.09). Also, among the components of quality of life, role disorder due to mental health has a significant difference in men and women (P=0.01), so that women got a lower score than men.

    Discussion and conclusion

    The overall quality of life has a positive relationship with the academic performance of students in medical and health professions. Therefore, a better perception of the quality of life may improve learning in medical and health sciences students

    Keywords: Academic Progress, Quality Of Life, Student, Nursing
  • Rasoul Chamanighalandari*, Mahmonir Nazemi Harandi, Naghmeh Rakebi Tanha, Nayer Arsalani, Mohammad Afshar Ardalan, Abdollah Shafiabady Pages 38-45
    Introduction

    Personality traits and career path adaptability play a key role in nurses' job performance. The aim of the present study was the role of personality traits in the job performance of nurses with the mediation of career path adaptability.

    methods

    The descriptive research method was correlation type. The statistical population was the nurses of Tehran University of Medical Sciences. The sample size of 220 nurses was selected by non-random (voluntary) sampling method. The data collection tools were Neo's (1985) personality traits questionnaires, Savikas and Profili's career path adaptability (2012) and Patterson's job performance (1970). Data analysis was done using SPSS and AMOS software version 24.

    Results

    All the direct paths between personality traits and job performance and career path adaptability are significant. Also, the results of the Sobel test showed that the indirect paths of personality traits (neuroticism, extraversion and openness) and job performance of nurses with the mediation of career path adaptability were significant (P≤0.05). The model has a good fit.

    Conclusion

    Personality traits and career path adaptability are strong variables related to job performance. This means that nurses who have favorable personality traits and career path adaptability are expected to have better job performance.

    Keywords: Personality Traits, Job Performance, Career Path Adaptation
  • Saeed Hadi, Vahid Hadi, Musib Yazdani, Javad Mirahmadi, Hossein Dini, Karim Parastoyi, Mohammad Gholami, Alireza Shahriari, Morteza Fathi*, Saeed Ghasemi Pages 46-53

    The canning process has undesirable effects on the organoleptic and nutritional characteristics of food. Therefore, in this study, for the first time and in a comprehensive plan, the microbial safety of canned meat in different weights was evaluated and then the qualitative characteristics of these products including textural characteristics (using compression and penetration tests), sensory and nutritional characteristics (determination of vitamins riboflavin, niacin, B6, pantothenic acid and B12, as well as elements of zinc, selenium, phosphorus) were investigated. Examining the microbial characteristics of the samples showed that the samples did not contain any microbial contamination. As the weight of canned meat increased, the amounts of vitamins B5 and B2 decreased significantly. On the other hand, the amount of phosphorus, iron and selenium nutrients in the studied canned food samples did not show a statistically significant difference (p˂0.05) and the amount of zinc element increased with the increase in canned food weight. From the textural point of view, the results of the cutting and penetration tests showed that the hardness of the samples decreased with the increase in the canned weight, which was in agreement with the results obtained from the sensory test. It was also observed that with the increase in the weight of canned samples, the sensory score of color, texture and overall acceptance decreased.

    Keywords: Canned Bulk, Red Meat, Canning, Textural Characteristics, Microbial Characteristics, Sensory Evaluation
  • Mohammad Darvishi, Hamze Shahali, Majid Noori, Saeid Zarei, Mohammad Momenzadeh, Seyed Zia Hejripour* Pages 54-61

    Physically essential military duties include carrying cargo, manually handling materials, and evacuating the wounded. This narrative review outlines the primary physical characteristics associated with the performance of these occupational tasks and reviews physical exercise intervention studies in military settings aimed at enhancing performance on these tasks. Load-carrying performance requires aerobic and neuromuscular fitness, focusing more on maximal strength and absolute maximal oxygen uptake, especially when dealing with heavier loads. For manual material handling, maximal strength and power are strongly related to single lifts, while repetitive lift performance is related to muscular strength, muscular endurance, and aerobic fitness. Injured locomotor performance is related to maximal strength, including grip strength, muscular endurance, absolute maximal oxygen uptake, and anaerobic capacity. This review emphasizes the pivotal role of muscular fitness in the successful performance of revised military job duties. Exercise intervention studies show that the combination of strength, aerobic, and load-carrying exercises can effectively increase load-carrying performance. Improvements in maximal lifting capacity can result from strength training or a combination of strength and aerobic training. In contrast, either strength training, aerobic training, or a combination thereof are effective in increasing lifting and carrying repetitions. Although limited studies are available for movement injuries, inconclusive results may suggest potential benefits of strength or combination exercises.

    Keywords: Soldier, Physical Fitness, Physical Training, Aerobic Exercise
  • Seyed Mahdi Amirzadeh, Mousa Ahmadi, Shahed Ahmadi* Pages 62-65

    Monkeypox is a self-limited disease with symptoms that disappear within 14 to 21 days. Clinical management of monkeypox includes general supportive care and the use of antivirals that have activity against the monkeypox virus. This literature study aims to describe the role of tecovirimat in the management of monkeypox. Tecovirimat is an antiviral drug approved by the U.S. Food and Drug Administration (FDA) as part of the treatment management of smallpox in adults and children. Evidence of the efficacy of tecovirimat as mpox therapy was obtained from animal studies, where tecovirimat reduced mortality rates, reduced duration of illness and viral shedding. Tecovirimat inhibits the vp37 viral protein encoded by the F13 gene of the variola virus. This protein is highly conserved in orthopoxviruses, allowing tecovirimat to have in vitro activity against several orthopoxviruses, including vaccinia, variola, cowpox, and monkeypox viruses. In conclusion, tecovirimat is used in monkeypox sufferers with severe clinical conditions (sepsis, encephalitis, extensive lesions, bleeding manifestations), patients at risk of experiencing severe clinical conditions (immunocompromised, pregnant or breastfeeding, history of psoriasis, varicella zoster infection) and patients with one or more complications.

    Keywords: Antivirus, Monkeypox, Tecovirimat, Orthopoxvirus, Infectious Virus