تاثیرات ترهالوز و رزوراترول بر پارامترهای سلول اسپرم پس از فرآیند انجماد

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

انجماد نمونه منی انسان به عنوان یک روش موثر در تکنیک های کمک باروری (ART) محسوب می شود. در طی روند انجماد، سلول های اسپرم در معرض استرس های فیزیکی و شیمیایی قرار می گیرند و در نتیجه آسیب به آکسونم، افزایش نقایص مورفولوژیکی قطعه میانی و کاهش تحرک اسپرم ایجاد می گردد. به این ترتیب در این مطالعه، تاثیرات آنتی اکسیدان های ترهالوز و رزوراترول بر پارامترهای اسپرم در طی فرآیندهای انجماد و ذوب مورد ارزیابی قرار می گیرد.

مواد و روش ها

مطالعه مقطعی بر روی 40 نمونه طبیعی مایع منی که در 7 گروه تقسیم شده بودند، انجام گرفت. اثرات آنتی اکسیدان های مذکور بر پارامترهای اسپرم با روش های آنالیز کامپیوتری (CASA) و ارزیابی کروماتین اسپرم (SCD) بررسی گردید. لازم به ذکر است0/05 P<از نظر آماری معنی دار در نظر گرفته شد.

نتایج

گروه 3 (تیمار محیط انجمادی و شستشو با ترهالوز 100 میلی مولار)، بیشترین درصد تحرک، سالم بودن غشای آکروزوم و بی نقص بودن غشای پلاسمایی را در مقایسه با گروه کنترل نشان داد و پس از ذوب نیز دارای DNA سالم بیشتری بود و کمتر بقای اسپرم را دچار مشکل می کرد.

نتیجه گیری

با توجه به نتایج می توان بیان داشت که به طور کلی نمونه های دارای ترهالوز میزان کیفیت سیمن را بهبود می بخشند و حتی بعد از ذوب هم در حفظ تحرک اسپرم نقش دارند. رزوراترول هم در غلظت های پایین اثرات مفیدی روی بقای اسپرم دارد و به عنوان آنتی اکسیدانی قوی، ROS را مهار می کند.

زبان:
فارسی
صفحات:
270 تا 281
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2180833